BECKE SNICLE

Prave becke snicle su od teleceg mesa. No, dostojna zamena moze se napraviti od svinjskog ili pileceg belog mesa. Korist od te zamene je svakako u nizoj ceni.

Zamoliti mesara da od odgovarajuceg dela svinjskog buta isece zeljini broj snicli. Pokusajte da uticete da rez ide popreko na pravac vlakana mesa.No treba odustati ako je to u datoj situaciji nemoguce.Nije bas preterano vazno. U svakom slucaju zamoliti da meso bude mekano i da zaista odgovara nameravanoj primeni. Kod kuce odstraniti zilice i suvisne ostatke masnoce ako ih ima. Komade lako izlupati drvenim tuckom. Cilj ove opracije je da se malo razbije struktura mesa da bi se dobila meka snicla posle przenja. Snicle se posole, uvaljaju u brasno, zatim u umuceno jaje i na kraju u prezlu koja treba potpuno da pokrije sloj jaja. Przi se na umereno zagrejanom ulju. Pecenje je gotovo kada snicla dobije svetlo smedju boju.

Za snicle od pileceg belog mesa treba kupiti pilece grudi. Ponekad se nude i pileci "filei", ali po znatno visoj ceni.

Belo meso se ostrim nozem odvoji od grudne kosti. Iz jednog komada tezine oko 1/2 kg mogu se izvaditi 4 snicle. Dalji postupak izrade je isti kao gore opisani. Od ostataka grudi moze se skuvati ukusna corba.

Snicle se sluze odmah po zavrsenom przenju. Ako preostane koji komad moze se u narednom obroku dovrsiti uz mali dodatak majoneza. Obicno nista ne ostane ako su snicle uspesno uradjene.