FASIRANE SNICLE

Za 6 komada snicli potrebno je 300 grama mlevenog juneceg mesa. Neko voli mesano svinjsko i junece meso. Ovde se to ne preporucuje.

Jedna kriska uobicajene velicine bajatog hleba potopi se u hladnu vodu da omeksa. Hleb se dobro iscedi od vode i pomesa sa mlevenim mesom. U masu se doda jedno celo jaje, biber, so i zacin "Ce" (jedna kasicica). Sve se dobro umesi. Manju glavicu crnog luka treba sitno iseckati i proprziti na 1/2 kafene soljice ulja. Paziti da luk ne pregori. Luk se doda masi mesa i dobro rukama umesi, uz dodavanje 2 kasike vode. Luk nije obavezan i moze se izostaviti. Rukama,pljeskanjem formira se 6 komada snicli elipsastog oblika velicine po duzoj osi oko 10 cm. Uvaljati u brasno a moze i u prezlu (tada ce ispecene snicle biti pomalo hrskave,sto im daje poseban ukus). Prziti po tri komada u predhodno zagrejanom ulju cija dubina u posudi za przenje treba da bude oko 2 cm. Ulje ne sme da bude pretoplo, da se pusi, jer ce snicle izgoreti a sredina ostati nepecena.