JUNECA SUPA
Jedan komad juneceg kotleta tezine oko 750 grama, a moze i manje,oprati i staviti u lonac. Preporucuje se lonac koji kuva pod povecanim pritiskom ("Pretis" lonac). Naliti sa dva litra vode i dodati 3-4 ociscene sargarepe, 1 celer takodje ociscen, 1 krompir oljusten, listove persuna sa korenom, 4 do 5 zrna bibera i so. Navedeno povrce cesto se moze kupiti uvezano u tako zvani komplet za supu. Kuvati da meso omeksa. Ako je meso staro, tvrdo, pozeljno je da se meso predhodno obari a da se potom doda povrce i nastavi sa kuvanjem. Po zavrsetku kuvanja supu ocediti u posebnu posudu u koju se doda testenina,rezance za supu (moze da se kupi gotovo). Supu sa rezancima zakuvati da rezanca omeknu. Voditi racuna da se ne doda suvise testenine koja bi kada se raskuva pokrila pikantan ukus supe. Najpre se sluzi supa a potom meso sa kuvanim povrcem uz razne prelive kao sto su: kiselo mleko, "kecap", senf a moze i bez preliva a cak i bez povrca, a steta bi bila. Kako ko voli.
Umesto kotleta moze se koristiti i drugo meso "za supu" kako se ono naziva u mesarama,ali su ti komadi najcesce suvise masni, ali su, istini za volju i meksi posle kuvanja.