YU1AB - 45 godina aktivnosti
 YU1AB - 45 GODINA AKTIVNOSTI
 
Kao učenik osnovne škole učlanio sam se u radio-klub "Železničar" YU1GTU iz Lajkovca i u njemu ostao do danas. Od tada je prošlo preko 45 godina, i danas sam predsednik pomenutog kluba - upornost se isplati, hi. Svoj klub nikada nisam menjao, niti ću ga menjati... I tako, uobičajeno... prolazilo je vreme... i stigao sam do penzije, radeći, kao inženjer za telekomunikacije, iz ljubavi svoj posao jer je bio ispreplitan hobijem - to je najbolja kombinacija za odlazak u penziju na nogama.

U braku sa suprugom Slavicom (YU1SL) imam kći Oliveru, koja je završila Farmaciju i sina Aleksandra (YU1DAB), diplomiranog menadžera hotelijerstva. Aleksandar je kao student, radeći kao menadžer na brodu, proputovao i boravio u preko 100 zemalja sveta računajući i put oko sveta. Od egzotičih r/a zemalja gde je boravio navešću samo neke: Pitcairn-VP6, St. Barthelemy-FS, Guam-KH2, Mariana-KH0, Hong Kong-VR2, Vijetnam-3W, Thailand-HS, Oman-A4, Juan Fernandez-CE0, San Felix-CE0X, Marquesas-FO0 i druge. I pored moje velike aktivnosti na planu "CQ DX this is . . .", deca su mi zlatna, bar za sada!

Prvi pozivni znak, YU1NZU, dobio sam 1969., drugi, YU1DZ, 1976. da bih 1986. dobio današnji, YU1AB. U tih četrdeset i nešto godina aktivnosti pod ličnim pozivnim znakom mogu se pohvaliti sa:

DXCC Honor Roll #1, CQ DX SSB Honor Roll, WPX Honor Roll, 5BDXCC, 5BWAZ, 5BWAS, 5BWAC, DUF excellent i ko zna čime još medju 500 diploma iz 100 zemalja sveta, 80 pehara, 30 medalja i plaketa, raznih članstava u više svetskih klubova i...

Radio sam i u takmičenjima, u vise od 150, ali uglavnom domaćim, jer su kratka, a i u železničkim - FIRAC, zbog lokal-patriotizma (u Lajkovcu su, dok sam bio dete, svi zaposleni bili železnicari).

I neću više da se hvalim, hi, hi... Samo bih još rekao da imam potvrdjene 354 DXCC zemlje. Nedostajao mi je samo P5. Bio je rat kada je u proleće '99. OH2BH, pod znakom P51BH, održao 267 veza iz te retke zemlje, ali zahvaljujući Ediju, P5/4L4FN koji je radio u Medjunardnom programu hrane u Pyongyang-u, uspeo sam da uradim i Severnu Koreju...

Sada sam aktivan uglavnom RTTY.

 YU1AB - nekad i sad  

1969
2009
 
 A    Serbian Award's
VALVA Award - New
LAJKOVAC Award - NEW

Diplome iz CQ programa:
The CQ WPX Awards Program
The CQ DX Awards
The CQ WAZ Awards

B   DXCC
Basic Rules (Propozicije za DXCC)
DXCC Application (Obrazac za DXCC)
Current Entity (Najnovija DXCC lista)

 
Created: Acim, YZ1EW. Copyright: Tom, YU1AB. All rights reserved. Last modified: