О намаО АикидоуПравославље и АикидоНајмлађи и АикидоЗаслужне особеКонтакт

О нама


Главни тренер Аикидо клуба ''Сава'' је господин Радојковић Милосав, познатији као Миленце. О свом дугогодишњем бављењу Аикидоом говори у чланку објављеном у гласилу СПЦ Искон:

''Године 1966. као петнаестогодишњак приступио сам Џудо клубу Студент у Београду. Након две године мајстори Џудоа Милан Загорац- Заги и Зоран Ристић- Цига доносе Аикидо вештину у нашу земљу. Тада сам се први пут сусрео са њом. Аикидо код нас долази преко Италије, односно преко школе мајстора Таде Хирошија. Убрзо постајем асистент за Аикидо код мајстора Циге. Вештину смо учили овде у земљи, али и на честим семинарима у иностранству. Долазили су нам асистенти мајстора Таде, да би 1974. и он сам дошао у Југославију. Тада добијамо и прве мајсторе Аикидоа.Поменути клуб сам водио око пет година, да бих га напустио решивши да се озбиљније препустим индивидуалном тренингу и усавршавању вештине... Године 1992. оснивам клуб под именом Сава и са њим 1999. прелазим у клуб при Богословском факултету СПЦ. Ту сам упознао оца Владимира Вукашиновића и од тада почиње наш заједнички рад и, што је још важније, искрено пријатељство.''

Отац Владимир Вукашиновић, свештеник СПЦ и асистент на Богословском факултету је духовник нашег клуба. Оснивач је Друштва за изучавање вештина самоодбране којем наш клуб припада.

Први асистент нашег клуба, мајстор Јовица Мирковић- Јоца, бави се Аикидоом деценијама и тешко да ћете наћи вреднијег вежбача и већег заљубљеника у вештину од њега. 1991. године оснива свој клуб заједно са мајстором Предрагом Калајџићем- Пеђом. На једном семинару видели су Миленцетов приказ вештине и одмах увидели да од њега имају шта да науче, па га позивају да буде главни тренер њиховог клуба, а касније заједно оснивају Аикидо клуб ''Сава''. 1999. године наш клуб приступа Друштву за изучавање вештина самоодбране, чији смо члан и данас.

Тренинзи нашег клуба одржавају се Понедењком, Средом и Петком са почетком у 21 час и Уторком и Четвртком са почетком у 20 часова у спортској сали зграде месне заједнице Маријана Грегоран. Поменута Зграда се налази у улици Салвадора Аљендеа, близу окретнице аутобуских линија 16, 23 и 25 на Карабурми, изнад Си- маркета.