FOTOGRAFIJE
Pčele na cvetu
Pčele u prirodi
Pčele u raznim staništima

OBJAVLJENI RADOVI
Pčele u okolini Bora
Pčele u prirodi

OBJAVLJENI ČLANCI
Nukleus
Obeležavanje matica

Voskov moljac

Petar I. Prokopovič

Mravi i pčele

Sestre se međusobno ubijaju

AKTUELNO
Zaštita pčela

WB01612_.gif (256 bytes) povratak

Ljubav je uzajamno davanje i uzimanje, velika onoliko koliko sebe i svoje vreme u nju ulažemo. Moja ljubav su pčele. Njima sam posvetio svo svoje slobodno vreme.

Rodjen sam 20.09.1949. god u selu Osanica u Homolju a u Bor sam došao 1977. god. Po zanimanju sam TV mehaničar a radim na održavanju elektornike u Fabrici Bakarne zice u Boru.

Pčelarstvo je tradicija u porodici moje majke, pa smo tim putem pošli,. moj brat i ja. Od pre desetak godina (1986 god), aktivno se bavim pčelarstvom, ali moja posebna ljubav su pčele u prirodi. O tom interesantnom životu pčela vodim evidenciju: nacrtao sam kartu sa obeleženim staništima a za svaku obeleženu tačku na karti imam evidencioni karton, fotografije i video snimke, što sve potvrdjuje postojanje svih tih pčela u prirodi. Svojim radovima učestvovao sam na naučnim skupovima "Naša Ekološka istina", 1994. god. i 1995.god.

Moja ljubav i naklonost prema pčelama u prirodi, krunisana je opštinskom odlukom da se one zaštite kao retke vrednosti od vitalnog značaja za Opštinu Bor.

Pored snimaka pčela u prirodi, deo vremena posvetio sam fotografisanju pčela na cvetu.